MAJOSZ WEBINAR: Beszállító-fejlesztési program pályázati tájékoztató

Megosztás

Január 24-én került megrendezésre az idei év első webinarja a MAJOSZ-IFKA együtt működésének köszönhetően. Az online előadás témája a Beszállító-fejlesztési Program ismertetése volt.
A témafelvezetést a MAJOSZ elnöke, Dr. Nyirő József tartotta, mely során kiemelte beszállító fejlesztés fontosságát, az IFKA és a MAJOSZ együttműködése során több online és offline programot terevezünk, hogy a magyar járműipari beszállítói rendszer minél nagyobb hozzáadott értéket képviseljen.
Az előadást Balajti Attila, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. programfelelőse tartotta.
A Járműipari Beszállító-fejlesztési Program célja, hogy a járműiparban és az akkumulátoriparban a hazai vállalkozások erősödjenek, valamint növekedjen a magyar beszállítók által képviselt arány. A program keretében a Magyarországon működő nagyvállalatok, mint megrendelők egy közös fejlesztési tervet alakítanak ki már meglévő vagy potenciális beszállítójukkal, amely alapján a beszállító magasabb hozzáadott értékű termékkel vagy új termékkel tud részt venni a gyártásban.
A Program kiemelt projekt céljai:

  • magasabb hozzáadott értékű termékek gyártásának megkezdése
  • új termék gyártásának megkezdése
  • új piacra történő belépés
  • elektromobilitáshoz köthető gyártási folyamatok indítása vagy bővítése

A támogatásban részesíthetők köre:

  • beszállító nagyvállalatok amelyek létszáma legfeljebb 1000 fő
  • Magyarország területén rendelkező székhellyel kettős könyvitelt vezető gazdasági társaságok, az EGT területén székhellyel és Magyarországi fiókteleppel rendelkező kettős könyvitelt vezető gazdasági társaságok.
  • minimum 2 lezárt teljes üzleti év

Szó esett az integrátor szakmai szerepvállalásáról is. Ebben az esetben az integrátor nagyvállalatnak együttműködési megállapodást kell kötni a támogatást igénylővel. Integrátorként elsősorban: OEM, TIER 1, TIER2- es beszállítok vehetnek részt .

Támogatható tevékenységek:

  • technológiai fejlesztést eredményező új eszköz beszerzése és/vagy
  • meglévő eszközök vagy gyártósorok tovább fejlesztése.

Az előadást követően a résztvevőknek volt lehetősége a szakértőtől kérdezni, ennek e lehetősége továbbra is fennáll, melyet írásban kell jelezni a MAJOSZnak.

Tagjaink körében a főegységek, a részegységek és az alkatrészek gyártói egyaránt képviseltetik magukat